Khamis, 3 April 2014

Gambar2 troll suku akhir UCL

Assalamualaikum dan salam satu kangkung

Post kali ni saya ingin berkongsi sedikit gambar2 troll yang dibuat oleh semua peminat bola sepak selepas perlawanan suku akhir pertama Uefa Champions League .

Ni keputusan perlawanan suku akhir pertama tersebut :



Barcelona                          1 - 1         Atletico Madrid
Manchester United           1 - 1          Bayern Munich
Paris St-Germain               3 - 1                       Chelsea
 Real Madrid                            3 - 0      Borussia Dortmund



Berikut gambar2 troll yang boleh menggelikan usus , limpa , peparu dan sebagainya

















Sekian sahaja gambar2 troll yang dapat saya kongsikan .

Mohon jangan bash saya . Ini sekadar gurauan :)

P/S : Mungkinkah terdapat unsur2 illuminati apabila 2 perlawanan melibatkan Real Madrid-Dortmund dan PSG-Chelsea mendapat gol dalam masa yg serantak ?

 Gol pertama Real Madrid dan gol pertama PSG disumbat pada minit 3 , manakala gol kedua Real Madrid dan gol penyamaan Chelsea disumbat pada minit 27 .




Rabu, 2 April 2014

UCL HIGHLIGHTS 2014 : SUKU AKHIR PERTAMA #2

Assalammualaikum dan hai :)

Arab Money or Russian Money is really Money? Here the answer.

FT: PSG 3 - 1 Chelsea
Goal: Lavezzi,Luiz(own goal),Pastore - Hazard



Money Money or Injured Injure? Knew it right!

FT: Real Madrid  3 - 0 Borussia Dortmund
Goal: Bale,Isco,Ronaldo

Selasa, 1 April 2014

UCL HIGHLIGHTS 2014 : SUKU AKHIR PERTAMA #1

Assalammualaikum dan hai :)

Siapa kata MU kena lauk? Siapa kata Bayern membayam?

FT: Manchester United 1-1 Bayern Munich.
Goal: Vidic dan Schweinsteiger.



Siapa kata Atletico ada atlet hebat? Siapa kata Barca membara?

FT: Atletico Madrid 1-1 Barcelona.
Goal: Diego Costa dan Neymar.

Isnin, 31 Mac 2014

Musuh hanya Di Padang

Assalamualaikum dan hello... :)
Dah lama kan blog ni x berupdate, sori la.. suma sibuk dgn kerjaya masing2..hehe


ok.. aku sbnarnya agak tertarik dgn satu kejadian malam semalam yg x disangka2 akan berlaku..kenal Jaba Kankava? tobat tak kenai aih,haha. dia ni pemain Dynamo Kiev dan Georgia. pelawanan liga Ukraine semalam yang melibatkan pertemuan antara Dnipro Dnipropetrovsk menentang Dynamo Kiev telah menggamamkan seketika penonton di stadium tersebut. Pemain Dynamo Kiev, Jaba Kankava ni telah berusaha untuk menyelamatkan pemain Dnipro Dnipropetrovsk, Gusev setelah beliau mengalami kecederaan serius sehingga tidak sedarkan diri. bersungguh-sungguh aku tengok dia cuba untuk selamatkan pemain tu walaupun pemain dari pasukan lawan.nah tengok ni..



video

sebenarnya banyak lg kejadian2 mcam ni yang berlaku.. ingat, bolasepak bukan untuk memecahbelahkan, tetapi untuk menyatukan antara satu sama lain.musuh hanya ketika bermain.football is unite.respect to each other. :)





Rabu, 26 Mac 2014

MOYES YAKIN JUARAI EPL TAHUN MUSIM INI!

Assalammualaikum dan hai :)

Bayern Munich kini sudah sah menjadi Raja di Liga mereka. Tapi bagaimana pula dengan nasib-nasib kelab di Liga Perdana Inggeris? Adakah Kelantan The Rek Woryo mampu menggunakan Wan Zack sebaik mungkin?


Menurut data-data yang telah kami kumpulkan berikut merupakan ramalan siapakah yang akan menjuarai gelaran Raja Liga Perdana Inggeris nanti:

FAKTA KEJUARAAN EPL MUSIM INI:

❒ MAN CITY akan menjadi juara jika mereka menang baki 10 perlawanan terakhir

❒ CHELSEA akan menjadi juara jika mereka menang kesemua baki 7 perlawanan dan mengharapkan Man city kalah sekali dan seri sekali (Faktor Jaringan )

❒ LIVERPOOL akan menjadi juara jika mereka menang ke semua baki 8 perlawanan termasuk Man City dan mengharapkan Man City seri sekali

❒ ARSENAL akan menjadi juara jika mereka menang kesemua baki 8 perlawanan termasuk menang ke atas Man city selain mengharapkan City kalah 2 kali , Lfc kalah sekali dan seri sekali & Chelsea kalah 2 kali

❒ MAN UTD akan menjadi JUARA sekiranya 6 pasukan di atas mereka dibatalkan penyertaan.

Maka, makin bertambahlah semangat Moyes untuk mengemudi skuad bimbingannya!

Jumaat, 21 Mac 2014

Undian suku akhir Uefa Champions League

Assalamualaikum dan salam satu kangkung ,

Post kali ni saya akan menyenaraikan undian2 suku akhir Uefa Champions League yang baru saja selesai berlaku pada maghrib waktu Malaysia tadi . Saya juga akan menyenaraikan pemain harapan bagi setiap pasukan dan kedudukan liga bagi setiap pasukan tersebut .

Pasukan-pasukan yang berentap suku akhir : Atletico Madrid ,  Barcelona , Bayern Munich , Borussia Dortmund , Chelsea , Manchester United , Paris St-Germain dan Real Madrid

Keputusan undian :

1) Barcelona menentang Atletico Madrid
   
     Pemain harapan : Barcelona : Lionel Messi , Neymar , Jordi Alba
                                Atletico Madrid  : Diego Costa , Arda Turan , Koke

     Kedudukan liga : Barcelona ( Num 3 Liga Sepanyol )
                                Atletico Madrid ( Num 2 Liga Sepanyol )





2) Real Madrid menentang Borussia Dortmund

    Pemain harapan : Real Madrid : Cristiano Ronaldo , Gareth Bale , Karim Benzema
                               Borussia Dortmund : Robert Lewandowski , Marco Reus , Matts Hummels

    Kedudukan liga : Real Madrid ( Num 1 Liga Sepanyol )
                               Borussia Dortmund ( Num 2 Liga Jerman )



3) Paris St-Germain menentang Chelsea

    Pemain harapan : PSG : Zlatan Ibrahimovich , Edinson Cavani , Thiago Silva
                               Chelsea : Eden Hazard , John Terry , Willian

    Kedudukan liga : PSG ( Num 1 Liga Perancis )
                               Chelsea ( Num 1 Liga England )



4) Manchester United menentang Bayern Munich

     Pemain harapan : Manchester United : Robin Van Persie , Wayne Rooney , Michael Carrick
                                Bayern Munich : Arjen Robben , Franck Ribery , Mario Mandzukic

     Kedudukan liga : Manchester United ( Num 7 Liga England )
                                Bayern Munich ( Num 1 Liga Jerman )



Mengikut undian ni , dapat merumuskan Atletico Madrid , Borussia Dortmund , Chelsea dan Manchester United akan menghadapi kesukaran berdepan dengan kelab2 yang kuat . Namun , Bola itu Bulat . Keajaiban pasti akan berlaku . Di bawah ni dapat la merumuskan reaksi dan perasaan yg dihadapi sama ada pengurus pasukan , pemain mahupun penyokong pasukan ketika ini . Sekian









Selasa, 18 Mac 2014

Pakar Pecah Rekod

Assalamualaikum dan salam 3-0..hehe

ok, kali ni aku malas nak post pasal m.u dah.. kita lupakan m.u seketika.. ni aku nak habaq kat hampa semua.. kenai Lionel Messi? bohong la kalau hat tengok blog ni x kenai dia kan?haha
kita semua sedia maklum beliau merupakan pemain terbaik dunia ketika ini.. masa game yg terbaru Barcelona minggu lps beliau telah meledak hatrik! yakni hatrik pertamanya dalam tahun 2014! hatrik tersebut telah menjadikan beliau penjaring terbanyak Barcelona sepanjang zaman! 371 goals in 453 games! wow! inilah rekod terbaru yg beliau pecahkan.. hebat sungguh makhluk ni kan..haha #respect
perbandingan Lionel Messi dengan penjaring terbanyak sebelum ni, Paulino Alcantara
namun, jangan dilupakan insan yg satu lagi ni, beliau juga merupakan record breaker yg agak berjaya sekarang, haha
hampa tau dak sapa dia ni? buat x kenai plk.. sapa lg kalau bukan David Moyes pengurus m.u tu..haha
banyak dah rekod m.u dia dah pecahkan setakat ni..
rekod2 yang dipecahkan oleh david Moyes di m.u setakat ini
dan yang terbaru......... 
ketika game m.u vs liverpool
beliau juga telah menjadi pengurus yg paling disayangi dan disanjungi oleh kelab2 lain, buktinya....
banner yang ditulis oleh penyokong liverpool
haha..beruntunglah kelab yg dibimbing oleh beliau itu... :D
setakad ini sahaja entri untuk kali ini, chiaw... :)

p/s : ingat xmaw troll pasal moyes kali ni tp apakan daya..haha

Isnin, 17 Mac 2014

MU Pakar Penalti

Assalammualaikum dan hai :)

Semalam Gerrard cium kamera. Almaklumlah dapat skor dua penalti. Hahaha aku syak MU tahun ini memang pakar bab bagi penalti. Aku rasa De Gea dah boleh keluar MU kut bagi Apek jelah main kat MU hahaha harapan... Tapi kalau De Gea keluar aku syorkan tolong main untuk pasukan Melaka United. MU juga tu! Jangan kutuk Melaka United sebab hari itu dia belasah MISC-MIFA 5 - 2!

Jadi apa tunggu lagi?

Luaskan Penaltimu.

Jumaat, 14 Mac 2014

Moyes Tactical

Assalammualaikum dan hai :)

Hahahaha. Jaga-jaga pasukan lain. Rooney dah mula main. Begitu juga RVP.
Tapi kalau Mo Yes Or No tak reti guna tak guna juga.

Bomoh dan bola sepak

Assalamualaikum dan salam satu kangkung :)

Sejak akhir2 ni , kecoh satu Malaysia apabila ada seorang bomoh ni menggunakan ritual pelik untuk mencari Kapal Terbang MH370 yang masih lagi hilang . Disebabkan itu , pelbagai parodi gambar yang dilakukan oleh rakyat2 Malaysia . Di bawah saya akan bagi beberapa gambar yg mampu menggelikan ketiak

                                                                            Sayur2
                                                Sedang tengok apa tu Dato' Seri Najib ?


Dalam bola sepak juga , parodi bomoh ni pon nampaknya semakin hangat

                              Pemain PDRM sedang melakukan latihan santai dan agak sinis di situ
                                            Sejak bila bomoh ni masuk sebagai pemain Chelsea ?

Walau bagaimanapun , marilah kita semua berdoa agar bomoh ni kembali kepada ke pangkal jalan dan moga2 Kapal terbang MH370 dapat dijumpai . Sekian , terima kasih :D

Isnin, 3 Mac 2014

Khayalan FAM

FAM bercadang untuk menghalang Ultras Malaya daripada memasuki stadium . Perkara ini sebenarnya hanyalah sebuah khayalan . Macam mana FAM boleh tahu sama ada orang yang memasuki stadium itu bukan Ultras ? Fikir logik sikit .

Tetapi , jikalau betul lah Ultras Malaya dibanned , maka Stadium Nasional Bukit Jalil hanya akan menjadi tempat cumbuan kapel2 . Senyap umpama tengok wayang . Nak mengharapkan Ultras Kuaci ? Ultras Burger ? Fikir logik sikit wahai FAM .

In Ultras Malaya , we trust . Walaupon mereka melakukan pelbagai vandalisme , namun semangat cintakan bolasepak Malaysia sepatutnya menjadi contoh tauladan kepada kita semua .

P/S : gamba dibawah ini hanyalah sekadar selingan yang berlaku di Stadium Selayang kelmarin . Di sini dapatlah kita merumuskan ULTRASman sedang bangkit melawan FAMonster :D


Jumaat, 28 Februari 2014

Protes FAM

Assalammualaikum dan hai :)

Aku dengar cerita..

.

Ist Half

1minit permulaan bertafakur tanda hormat kepada pejuang negara yg terkorban dalam tragedi Lahad Datu.

30minit diam tanda protes kepada FAM dan Sekutunya..

Jika gol dalam masa 30 minit tu jerit la GOL.. takkan jerit tolong ! tolong !

Kemudian, kembali diam.. krikk..krikkk..krikk. .

2nd Half

Chant macam biasa..

yang penting bagi aku jangan dipangako sayoqkan sudah.

Selasa, 25 Februari 2014

Selangor perlukan Power Rangers

Assalammualaikum dan hai :)

Aku dah cakap.

Itulah tak nak dengar.

Kan dah jadi.

1 - 1



Siapa suruh Thamil makan Roti Canai?

Siapa suruh Andik makan Bakso?




Mamat Power Rangel ini juga yang menghulur jari kaki!

Bojan lepak dengan Jiminez

Assalammualaikum dan hai :)

"Ku main tarik tali malu mahu memulakan blablabla"

Begitulah petikan gitar keriangan dan hentaman deram yang geram yang menghentam Kelantan dan juga kelab-kelab lain apabila Jiminez bukan lagi pengurus JDT!

Yeay! Yeay tengkorak neuron kau hahaha tahniah kepada Bojan kerana kini menjadi kepala kemudi Chopot dan Abg Aimar tak lupa pemain lain sama ada di atas padang atau set kerusi empuk kereta lumba..

Lepas ini mohon luaskan kuasa mana tahu layak AFC :)

Sabtu, 22 Februari 2014

Pelanduk Dua Serupa


Kembar

Semua orang mesti ada kawan, yang mempunyai kembar bukan ?

Kadang2 kita jadi pening dan tak dapat bezakan mana satu kakak/abang dan mana satu adik !

Minat mereka juga mungkin berbeza

Dalam dunia perbolakan persepakan bola sepak , tidak kiralah tempatan mahupun antarabangsa juga mempunyai kembar yang berkongsi jiwa dan minat yang sama  ! BOLA SEPAKKK !!!




Aidil Zafuan dan Zaquan Adha


Aidil Zafuan ( kanan ) Zaquan Adha ( kiri )


Mungkin taktik untuk mengconfusekan pihak lawan ? 


Rafael Pereira Da Silva & Fabio Pereira Da Silva ( nak sebut pun berbelit lidah )



Comel la pulak tengok lama2 hahaha XD



Rafael dan Fabio Da Silva juga kembar , sehati sejiwa mempunyai bakat yang sama dalam dunia bola sepak. Kedua duanya pernah bermain untuk MU n player untuk negara asal depa , Brazil . Kalau sekarang, Fabio main sebagai defender untuk Cardiff City , dan Rafael main untuk MU sebagai right back





Tidak lupa juga kepada orang yang tiada pertalian darah langsung

tapi muka depa sebijik gila nak mampuih !





Enzo Ferrari, pengasas kepada Ferrari ( gambar kiri ) meninggal pada 1988 

Mesut Özil, pemain bola sepak (gambar kanan ) lahir pada 1988


Kebetulan?








Ronaldo bergambar bersama peminat muda yang seiras dengannya di Madrid








Messi dengan Adam Young ?

WOW !!! Owl City tuuuuuuuuuuu yang duet dengan Yuna dalam lagu Shine Your Way <-- klik untuk dengar !



Oh begitulah ,


Kata orang kat dunia ni ada 6 orang muka sama dengan kita , kalau campur kita 7 laa

Dan sampai sekarang aku tak jumpa lagi orang yang muka sama cam aku :'( 

Mungkin ada di Bangladesh , India mahupun Vietnam barangkali ?





Who knowss 






Kembar ? Lol






@aliayeaaahhhh




Senarai nama yang lawak

Assalamualaikum dan salam satu kangkung :)

Hari ni saya hendak berkongsi satu gambar yang akan mebuatkan saudara/saudari tergelak . Gambar ni lebih lawak daripada program Skool Of Lawak di Astro Warna .


Walaupon ejaan salah , saya tetap berbangga dengan anak2 muda ini yang masih meminati bermain bola . Sekian .

Jumaat, 21 Februari 2014

FAILLOL! - Sepakan Penalti Paling Gagal

Assalammualaikum dan hai :)

Jangan salahkan Wenggelenger atas kebijakan Ozil mengumpan bola mudah terus ke tangan Neuer. Dan jangan puji Szczesny kenapa buat bodoh dengan sepakan impak maksima oleh David Alibababa mengelamun teringat belum balas Whatsapp awek Ampang sebab Joe Flizzow dah tackle dulu. Paling penting jangan salahkan Abang Thamil Arasu pasal sepakan penalti lawan Indonesia dulu. Thamil Arasu lupa makan kari dal mungkin!

#RESPECT - Keeper Paling Cekap Di Dunia

Assalammualaikum dan hai :)

Aku tahu budak lasagna salut Buffon. Aku tahu minah Mr. Potato salut Cassilas. Tapi aku yakin gegirl iollss uollss gedik bajet semua nak keluar makan mee goreng mamak dengan De Gea. Tapi aku tahu akan lahirnya nantis seorang penjaga gol yang paling hebat di dunia yang datangnya dari Malaysia. Bagero punya budak troll aku dengan tajuk video diorang!

Hanya Mat Yo Yang Tahu

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia :)

Baru-baru ini, jurulatih sementara Harimau Malaya (HM) iaitu Datuk Ong Kim Swee (OKS) telah membuat perubahan dalam skuad kebangsaan. Banyak nama-nama baru telah tersenarai, namun begitu tidak lupa juga kepada skuad senior seperti Aidil Zafuan, Safee Sali, Nor Sharul Idlan Talaha dan ramai lagi.
Disebabkan itu, ramai pemerhati bolasepak tanah air mengkritik hebat keputusan yang dibuat oleh OKS. Namun begitu, Datuk OKS menegaskan bahawa keputusan beliau adalah demi menyelamatkan masa depan skuad kebangsaan.

Kesemua pemain yang telah tersenarai telah dipanggil untuk menjalani latihan sesi pertama skuad kebangsaan di padang Wisma FAM, Kelana Jaya kelmarin. Sungguhpun begitu, pemain kelahiran Terengganu, Nor Sharul Idlan Talaha ataupun lebih dikenali sebagai Mat Yo, gagal melaporkan diri ketika hari pertama latihan dijalankan.

“Memang betul, pada mulanya dia (Mat Yo) tidak melaporkan diri (bersama skuad kebangsaan). Hanya malam tadi (semalam), dia datang berjumpa dengan saya dan menunjukkan sebab serta memberikan alasan yang kukuh."


Berikut kata-kata dari Datuk Seri Subahan yang juga merupakan pengurus HM. Apa apa pun, kita tunggu sahaja kenyataan yang akan dibuat oleh Mat Yo berhubung isu tersebut.

Liga Perdana Inggeris

Assalamualaikum dan Salam Satu Kangkung :)

Ini post pertama daripada saya . Kalau terkurang harap dimaafkan . Kita kan dah dapat BR1M .

Liga Malaysia buat ketika ini akan berehat sehingga 7 Mac demi memberi ruang kepada Skuad Harimau Malaya berlatih . Skuad Harimau Malaya akan bertemu Filipina pada 1 Mac dalam perlawanan persahabatan dan kemudian akan bertandang ke UAE untuk bertemu Yaman dalam Kelayakan Piala Asia .

Tetapi , liga eropah2 tetap akan ada pada hujung minggu ini terutamanya Liga Perdana Inggeris yang begitu digemari oleh rakyat2 Malaysia , Berikut jadual Liga Perdana Inggeris minggu ini :

Chelsea lawan Everton
Arsenal lawan Sunderland
Cardiff City lawan Hull City
Manchester City lawan Stoke City
West Bromwich Albion lawan Fulham
West Ham United lawan Southampton
Crystal Palace lawan Manchester United
Liverpool lawan Swansea City
Newcastle United lawan Aston Villa
Norwich City lawan Tottenham Hotspur

Oleh itu , rancang la perjalanan anda sebaik-baiknya kalau mahu menonton perlawanan BPL ini . Sekian .


Khamis, 20 Februari 2014

Aidil dan Zarema

Assalammualaikum dan hai :)

Aku tak kisahlah kehidupan peribadi pemain bola manapun. Nak kahwin ke cerai ke apa ke sebab apa yang aku pentingkan ialah kemenangan paling utama! Kepada haters, kepochi dan keyboard warrior tak perlulah ambil tahu kehidupan sulit abadi mereka. Biarkan mereka tenang. Berikan mereka ketenangan. Supaya dibalas kemenangan. Tak lupa juga untuk menjadi ketua pasukan jangan pernah lupakan tanggungjawab sebagai ketua keluarga dan semoga anda bahagia hingga ke akhir hayat!




Penjaga gol perempuan paling lol

Assalammualaikum dan hai :)

Antara admin kami di Bolalol ialah seorang perempuan. Setiap entri beliau akan diakhiri dengan '@aliayeahhhh'. Dia juga merupakan seorang penjaga gol yang cun lagi comel . Tapi aku percaya dia adalah penjaga gol terhebat di Malaysia. Dan aku percaya dia mampu menjaga gawang untuk terus dibolosi hahaha. Jangan marah. Yang penting janganlah samakan perempuan dan Casillas yang duduk di bangku bukan Recaro!

#PresidenFAMSilaLetakJawatan

Assalammualaikum dan hai :)

20.02.2014.
Aku tak tahu apa yang dah jadi dengan rakyat Malaysia. Kecoh lautan berapi biru burung biru berjilid Twitter mengenakan trending tertinggi alam mahamaya iaitu .... yang mampu mencetuskan perasaan perasan kepada manusia lain. Aku tak tahu apa yang aku mengarut tak tentu pasal. yang penting trending untuk hari ini ialah:


Nampak besar aku kasi anda semua lihat sendiri! Kalau tak percaya anda tweet sendiri bawah ini:

Kapten Harimau Malaya 2014

Assalammualaikum dan hai :)

Setelah penafian Piya selaku kapten Harimau Malaya mungkin sebab sifat warak dan merendah diri beliau secara fizikal dan rohani, akhirnya jurulatih yang nampak belum juruletih telah melantik kapten baru dan penolong kapten yang baru. Siapa? Yang penting bukan Chopot!

Sumber utama dari Abg Nickel.




Rabu, 19 Februari 2014

Kenangan - Bola Sepak Zaman Budak Dulu-Dulu

Assalammualaikum dan hai :)

Aku rasa kita semua pernah lalui zaman budak-budak. Tak dilupakan ada yang dah besar pun kebudak-budakkan. Tapi oleh kerana zaman dah maju budak-budak bandar sekarang main bola dalam court futsal dan atas padang set lengkap jersi, seluar, kasut mahal dan stokin baru keluar daripada plastik. Siapa yang jumpa budak sekarang main futsal atas court getah guna selipar jadi keeper mungkin anda telah biol atau badigol. Hurmm daripada jadi samdol baik layan cendol. Tapi gula dah mahal!


Pemain bola sepak disambar kilat

Assalammualaikum dan hai :)

"Mat, balik hari nak hujan!", kata ibu Mat sambil merenung ke langit.
"Relaks mak simpanan ASNB kan hado", kata Mat yang sedang bermain bola bersama Abu.
"Apa kena mengena ASNB lololololol..." kata ibu Mat sambil kilat menyambar cuping telinga anaknya.
Rupa-rupanya suara ibu Mat umpama hallilintar dan kilat sebenar telah menyabar Mat.
Konklusinya janganlah bermain bola atau meragut rumput tatkala hari mendung dan kilat sabung-menyabung ayam disabung!


Vuvuzella

Bola Sepak tanpa penyokong ibarat kereta tanpa minyak

Nasik tanpa lauk

Astro tanpa TV

Burger tanpa daging

Kentut tanpa bau








 Bolasepak tanpa penyokong memang tidak bermakna

 tapi bolasepak tanpa rasuah amat bermakna :')









@aliayeahhhh

Hantu - Gol Berhantu

Assalammualaikum dan hai :)

Aku tak tahulah dalam arena bola sepak ada menggunakan upacara panggil hantu atau apa. Tapi yang penting bukannya taktikal dan teknikal yang menentukan kehebatan seseorang. Yang diperlukan ialah jampi serapah atau ubat kuat cap kuda kapal laut untuk menentukan bola masuk gol. Jadi lepas ini bolehlah Thamil Arasu ajak Ceplos tolak tiang sebab sepakannya perlukan tiang bergerak!

#RESPECT - Wak Am ayamkan MUnyet

Assalammualaikum dan hai :)

Hari tu lepas Wak Am assist untuk Safee Sali dia berkata sesuatu pada kamera. Tapi bukan itu yang aku nak cerita. Cuma aku nak cakap dia adalah seorang pemain yang prolifik lagi berkualiti. Terkenang kembali pemain inilah yang telah membuat Edwin van der Sar, Ben Foster dan Victor Valdes telah geleng kepala tatkala gawang mereka bolos. Mungkin sebab beliau budak Tanjung Karang. Mungkin sebab tempe Tanjung Karang ada protein yang membuatkan beliau sebegini. Buat yang terbaik untuk perlawanan Filipina Pangako Sayo jangan kena sayoq sudah! #RESPECT

Harimau Malaya: Skuad Ong Kim Swee

Assalammualaikum dan hai :)

Aku rasa ramai yang dah tahu pasal pemilihan skuad Harimau Malaya oleh Datuk Ong Kim Swee. Cuma aku nak kongsi juga. Lihat di bawah:

1. Baddrol Bakhtiar (Kedah)
2. Mohd Farizal Marlias (Selangor)
3. S. Kunanlan (Selangor)
4. Bunyamin Umar (Selangor)
5. Mohd Safee Sali (Johor Darul Takzim)
6. Mahalli Jasuli (Johor Darul Takzim)
7. Mohd Amri Yahyah (Johor Darul Takzim)
8. Mohamad Aidil Zafuan Abd Razak (Johor Darul Takzim)
9. Norshahrul Idlan Talaha (Johor Darul Takzim)
10. Safiq Bin Rahim (Johor Darul Takzim)
11. Mohd Shakir Shaari (Johor Darul Takzim)
12. Mohd Fadhli bin Mohd Shas (Johor Darul Takzim)
13. Mohd Nazrin Nawi (Johor Darul Takzim)
14. Azamuddin Mohd Akil (Pahang)
15. Mohd Hafiz Kamal (Pahang)
16. Mohd Razman Roslan (Pahang)
17. Mohd Khairul Azhan b. Mohd Khalid (Pahang)
18. Khairul Fahmi Che Mat (Kelantan)
19. Mohd Badhri B. Mohd Radzi (Kelantan)
20. Ahmad Fakhri B. Saarani (Kelantan)
21. Muhammad Zubir Mohd Azmi (Terengganu)
22. Putera Nadher Amarhan Maderner @ Junior Eldstal (Sarawak)
23. Amiridzwan Taj Tajudin (ATM)
24. Bobby Gonzales (PDRM)
25. Muhammad Nazmi Faiz Mansor (PKNS FC)

Manakala 7 lagi pemain di dalam senarai simpanan:
1. K. Gurusamy (Selangor)
2. Mohd Azmi Muslim (Selangor)
3. Mohd Izham Tarmizi Roslan (Johor Darul Takzim)
4. Christie Jayaseelan (ATM)
5. Affize Faisal Mamat (ATM)
6. Venice Elphi Ak Danny Kaya (ATM)
7. Mohd Helmi Remeli (PKNS FC)


Okay! Lawan Filipina 1 Mac dan lawan Yemen 5 Mac. Aku rasa walaupun ramai yang mempertikai kenapa masih ramai muka sama tapi aku dapat lihat ada banyak juga sebenarnya pemain yang muka lain menghiasi skuad Harimau Malaya kita. Semoga Harimau Malaya berjaya, maju, menang sebab aku tak nak tunggu tahun 2986 baru Malaysia layak.

Maskot Piala Dunia Brazil 2014

Assalammualaikum dan hai :)

Bahang Piala Dunia semakin dirasai. Messi dan Ronaldo mula jaga kaki supaya tak injured tapi Torres dan Negredo berusaha mencari tempat sebagai penyerang sulung. Manakala Chopot dan kawan-kawan masih berusaha demi negara. Tapi untuk melayakkan Malaysia ke Piala Dunia pada tahun 2986. Yang penting tenggiling yang sering dibuat sup oleh sesetengah restoran eksotik telah dijadikan maskot Brazil.


Itupun sebenarnya aku tak kisah sangat kalau Encik Tenggiling dijadikan maskot sebab kalau maskot macam...


Mulalah hangat sana-sini almaklumlah orang kita kalau dah sejuk nak panas sudahnya betul-betul panas eheheh tiada kena mengena haha